Валерій Залужний. Джерело: Facebook

Зеленський погодив кандидатуру Залужного на посаду посла у Великій Британії

У четвер, 7 березня, президент України погодив кандидатуру Валерія Залужного на посаду Надзвичайного і Повноважного посла України в Сполученому Королівстві Великої Британії та Північної Ірландії. Міністерство закордонних справ України спрямувало британській стороні відповідний запит на агреман.

Про це повідомив сайт Міністерства закордонних справ України.

Як відомо, 8 лютого головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, який керував українською армією від початку російського вторгнення, пішов у відставку. На його місце призначили командувача Сухопутних військ Олександра Сирського.

Через день, 9 лютого, президент України Володимир Зеленський надав тепер уже колишньому головнокомандувачу ЗСУ Валерію Залужному та голові Головного управління розвідки Кирилу Буданову звання Героя України.

Чутки про розбіжності між президентом Володимиром Зеленським і тодішнім головнокомандувачем ЗСУ Валерієм Залужним з'явилися давно. Однак у публічну площину вони не вийшли, жодних звинувачень один проти одного ні Зеленський, ні Залужний висловлювали, хоча були певні натяки, які можна було зрозуміти як невдоволення.

Нагадаємо, наприкінці лютого президент Володимир Зеленський заявив, що рішення по звільнення Валерія Залужного з посади головнокомандувача Збройних сил України ухвалено через необхідність перезавантаження, перебудови та зміни менеджменту військового командування.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 07.03.2024 19:22