Володимир Зеленський і Валерій Залужний. Фото зі соцмереж

Чому Зеленський звільнив Залужного з посади головкома: роз'яснення президента

Колишній головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний був звільнений з посади через необхідне "перезавантаження" в армії. Президент Володимир Зеленський вважає це "нормальною ситуацією".

Таку заяву глава держави зробив в інтерв'ю виданню Cinque minuti.

"Я в це (покращення ситуації на полі бою, — ред.) вірю і дуже надіюсь. І це (відставка генералів, — ред.) нормальна ситуація", — йдеться у заяві президента України.

Зеленський наголосив, що під час війни іноді треба робити кроки перезавантаження.

Нагадаємо, наприкінці лютого президент Володимир Зеленський заявив, що рішення по звільнення Валерія Залужного з посади головнокомандувача Збройних сил України ухвалено через необхідність перезавантаження, перебудови та зміни менеджменту військового командування.

Також 7 березня президент Володимир Зеленський погодив кандидатуру Валерія Залужного на посаду Надзвичайного і Повноважного посла України в Сполученому Королівстві Великої Британії та Північної Ірландії. Міністерство закордонних справ України спрямувало британській стороні відповідний запит на агреман.

Своєю чергою міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що Велика Британія є одним із лідерів у військовій допомозі Україні та надійним нашим союзником. Тому на посаду посла в Лондоні шукали людину з розумінням військового контексту. Володимир Зеленський довго розмірковував над варіантами.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 08.03.2024 15:44