Прем'єр-міністр Чехії Петр Фіала. Джерело: ceskenoviny.cz

Жодна з країн Європи не планує відправляти своїх військових в Україну, — прем'єр Чехії

Жодна з країн Європи не планує відправляти своїх військових в Україну. Для більшості держав "ця ідея є неприйнятною".

Про це заявив прем'єр-міністр Чехії Петр Фіала, повідомляє видання ČTK.

"Ніхто в Європі не планує посилати війська в Україну. Я не думаю, що потрібно драматизувати та лякати якимись речами, які ніхто не пропонував і не пропонує в тому вигляді, як вони потім інтерпретуються"— заявив він.

За його словами, на паризькому саміті з допомоги Україні, який відбувся 26 лютого це була "тема-мінімум" за часом. Також він підкреслив, що для переважної більшості країн ця ідея є неприйнятною.

"Чи було б корисно деяким солдатам, наприклад Франції, перебувати на території України, не воювати там, а допомагати там навчатися", — наголосив прем'єр.

Варто зазначити, що Сполучені Штати та їх європейські союзники, включаючи Чехію, цього тижня заявили, що не планують надсилати сухопутні війська в Україну.

Нагадаємо, 26 лютого президент Франції Еммануель Макрон на зустрічі з журналістами за підсумками конференції на підтримку України заявив про те, відправлення західних військ "у майбутньому не можна виключати, але зараз немає консенсусу щодо офіційного та схваленого відправлення військ на місця".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

 

Війна, 29.02.2024 20:52