Фото: armyinform

ЗМІ підрахували, скільки мільйонів доларів витратила Росія на масовану атаку 7 лютого

Під ранок середи, 7 лютого, країна-терорист вкотре атакувала Україну, використовуючи різні засоби повітряного нападу — ударні безпілотники, крилаті, балістичні та зенітні керовані ракети. ЗМІ вдалося підрахувати, що остання повітряна атака України коштувала для Росії близько 423,4 мільйона доларів.

Про це повідомляє видання "Економічна правда".

Зазначається, що за даними Повітряних сил Збройних сил України, на початку доби 7 лютого, ворог випустив по Україні:

  • 20 ударних БпЛА типу Shahed-136/131;
  • 29 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55;
  • чотири крилаті ракети Х-22;
  • три крилаті ракети морського базування "Калібр";
  • три балістичні ракети "Іскандер-М";
  • п'ять зенітних керованих ракет С-300.

Враховуючи, що ударний дрон типу Shahed-136/131 може коштувати від 49 тисяч доларів (якщо це власне виробництво у РФ) до 290 тисяч доларів (імпорт з Ірану), журналісти обирають для розрахунку середню ціну, яка планувалась для імпорту з Ірану — 193 тисячі доларів. 

Таким чином, лише запуск 20 ударних БпЛА типу Shahed-136/131 коштував Росії близько 3,9 мільйона доларів.

Вартість крилатої ракети Х-22 оцінюють в один мільйон доларів, тобто загальна сума за випущені ракети становить чотири мільйони доларів. Разом з тим, ракета Х-101 коштує в рази дорожче. Її вартість у середньому оцінюють в 13 мільйонів доларів за одиницю. Отже, загальна сума випущених ракет цього типу складає 377 мільйонів доларів

Ціна зенітної керованої ракети С-300 складає як мінімум два мільйони доларів, загальна вартість випущених сьогодні ракет цього типу — десять мільйонів доларів. 

За інформацією Defence Express, вартість однієї ракети "Калібр" коштує 6,5 мільйонів доларів, отже загальна сума витрат на цю ракету під час ранкової атаки становила 19,5 мільйонів доларів.

Разом з тим, балістична ракета "Іскандер-М" може коштувати три мільйони доларів, тому  вартість усіх випущених ракет цього типу орієнтовно складає дев'ять мільйонів доларів.

Таким чином, сумарний підрахунок вартості російської ранкової атаки по Україні становить близько 423,4 мільйона доларів.

Нагадаємо, внаслідок російських обстрілів, що сталися під ранок середи, 7 лютого, у деяких містах України пошкоджено лінії електропередач та знеструмлено підстанції. Без світла залишилося понад 20 тисяч абонентів у Києві, Харкові та Миколаєві.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.02.2024 11:25