Фото: Telegram-канал Дениса Шмигаля

Шмигаль повідомив про "зрушення" у питанні розблокування допомоги від США

За підсумками візиту до США глава українського уряду Денис Шмигаль висловився про суттєві зрушення у питанні розблокування допомоги від Вашингтона. Це, зокрема стосується ухвалення Конгресом законопроекту про виділення на підтримку нашої держави 61 мільярда доларів.

Про це Шмигаль повідомив у своєму Telegram-каналі.

Український прем'єр заявив про завершення важливого візиту до США та виокремив ключові теми, над якими працювали, а саме:

  • розблокування військової та фінансової допомоги з боку США;
  • американські інвестиції в українську економіку;
  • використання російських заморожених активів.

За словами посадовця, Україна нарешті побачила зрушення у питанні розблокування допомоги від США. Законопроект, як повідомляє Шмигаль, передбачає 61 мільярд доларів на підтримку України.

"Основна частина — на військові потреби. 7,8 мільярда доларів — це бюджетна підтримка. Ще більш ніж 1,5 мільярда доларів — економічна допомога", — написав Шмигаль.

Глава уряду зазначив, що Конгрес США також планує розглянути законопроект про конфіскацію заморожених російських активів на потреби України.

"Провів особисті зустрічі з лідерами демократів та республіканців у Конгресі. З лідером демократів у Палаті Представників Гакімом Джеффрісом, з лідером демократів в Сенаті Чаком Шумером, з лідером  республіканців у Сенаті Мітчелом МакКоннеллом, з сенатором Роджером Вікером та українським кокусом у Сенаті", — йдеться у повідомленні Шмигаля.

Він також запевнив, що Україна отримала запевнення в підтримці законопроектів обома партіями. 

"Очікуємо, що вже найближчим часом цей великий пакет допомоги від США буде проголосовано", — додав Денис Шмигаль.

Колишній президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп заявив, що підтримує ухвалення законопроекту про допомогу для України. Однак ці кошти мають надати на умовах позики.

Як відомо, Конгрес США з минулої осені не може дійти згоди щодо прохання президента Джо Байдена виділити нові кошти на фінансування допомоги Україні. Цього року Сенат США схвалив законопроект, який передбачає виділення близько 60 мільярдів доларів на фінансування допомоги Україні. Документ передали до Палати представників, але там його досі не винесли на розгляд.

Своєю чергою голова розвідувального комітету Палати представників, конгресмен-республіканець Майк Тернер повідомив, що вже цього тижня Палата представників США розгляне законопроект фінансування допомоги Україні у війні з Російською Федерацією. Це питання повинне отримати переважну підтримку конгресменів.

Нагадаємо, 17 квітня спікер Палати представників США республіканець Майк Джонсон заявив, що Сполучені Штати Америки планують винести на розгляд законопроект про допомогу Україні та Ізраїлю уже цього тижня. Голосування планують провести до вечора суботи, 20 квітня.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 19.04.2024 06:08