Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

У ЗСУ розповіли про ситуацію поблизу Часового Яру: які плани у ворога

Російська Федерація не полишає спроб захопити місто Часів Яр, що на Донеччині. Саме тому Бахмутський напрямок є одним із найгарячіших на фронті.

Таку заяву в ефірі телемарафону зробив речник оперативного командування "Хортиця" Назар Волошин. Він наголосив, що ворог також накопичує сили в районі Кліщіївки та продовжує тиснути на Бахмутському напрямку, а саме на околиці Часового Яру.

"ЗСУ контролюють ситуацію як в місті, так і навколо нього. Ворожої російської армії в місті немає", — йдеться у заяві речника.

Водночас загарбники намагаються захопити населений пункт, не рахуючись із втратами у живій силі й техніці.

"Тільки за останні штурми ворог тактичних успіхів не мав, попри штурми всіма засобами. Подібна ситуація в населених пунктах Богданівка та Іванівське", — заявив спікер.

При цьому, намагаючись вирівняти лінію фронту, окупаційні війська паралельно штурмують Андріївку та Кліщіївку.

"У районі Кліщіївки помічено збільшення кількості російських підрозділів. Найбільше штурмів на Часовоярівському напрямку було проведено в районі Білогорівки", — наголосив Назар Волошин.

На цю мить, за словами речника, ворог зосереджує сили для прориву оборони західніше Бахмута, щоб вийти на канал "Сіверський Донець — Донбас", захопити Часовий Яр та створити передумови для руху у бік Краматорської агломерації.

Нагадаємо, декілька днів тому в Міністерстві оборони Великої Британії заявили, посилаючись на дані розвідки, що російські окупанти, атакуючи територію навколо Часового Яру, активно застосовують керовані авіабомби. Щось схоже відбувалося і під час їхнього наступу на Авдіївку.

Раніше Назар Волошин повідомляв, що загарбники з Росії зосередили атакувальні дії на Часів Яр Донецької області. Понад 20 тисяч окупантів залучили до штурмів міста, що свідчить про те, що цей напрямок має велике значення для країни-агресорки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.04.2024 18:21