Фото ілюстративне. Джерело: Pixabay

Американські військові збили ракету та чотири дрони, які запустили єменські хусити

У ніч на четвер, 13 березня, американські військові виявили та знищили чотири дрони та одну ракету класу "земля-повітря", які хусити випустили з Ємену у напрямку Аденської затоки.

Про це повідомляє Центральне командування США на сторінці в соцмережі X.

Зазначається, що ця атака несла загрозу для кораблів Військово-морського флоту Сполучених Штатів Америки та для торгових суден в регіоні.

"Ці дії вживаються, щоб захистити свободу судноплавства та зробити міжнародні води більш безпечними для ВМС США та торговельних суден", — йдеться у повідомленні Командування.

Додамо, що західна коаліція з листопаду 2023 року регулярно завдає ударів по військових об'єктах хуситів в Ємені, проте це не змушує терористів припинити свої атаки на комерційні кораблі, які почались з боку хуситів відразу після нападу ХАМАСу на Ізраїль. Війна між Ізраїлем та ХАМАС триває з 7 жовтня минулого року. Нападів зазнають судна в Аденській протоці та в Червоному морі.

Нагадаємо, що у лютому 2024 року США завдали ударів по хуситах в ЄменіУдари були здійснені по трьох мобільних протикорабельних крилатих ракетах, одному підводному безпілотнику та одному надводному безпілотнику.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 14.03.2024 09:46