Фото ілюстративне. Джерело: Івано-Франківська ОВА

Атака дронів по Івано-Франківщині: падіння уламків спричинили пожежі

У четвер, 18 квітня, "шахеди" російських окупантів долетіли до Івано-Франківської області. Повітряні цілі знешкоджено Силами оборони України, однак падіння уламків призвело до пожеж.

Про це повідомила голова Івано-Франківська обласної військової адміністрації Світлана Онищук.

"Ранок для Прикарпаття розпочався неспокійно. На світанку ворог атакував Івано-Франківщину ударними безпілотниками. Ціллю були об’єкти критичної інфраструктури", — зазначила вона в дописі у своїх соціальних мережах.

За її словами, всі повітряні цілі знешкоджені. Однак унаслідок падіння уламків  виникли пожежі.

"На щастя, обійшлося без постраждалих. На місці працюють відповідні служби. Ситуація контрольована. Слова вдячності Силам протиповітряної оборони, які стоїть на захисті нашого неба", — підсумувала Світлана Онищук.

Раніше місцеві пабліки повідомляли про звуки вибухів на Прикарпатті та, зокрема, в обласному центрі Івано-Франківську. Повітряні сили ЗСУ попереджали, що ударні БпЛА рухаються на Івано-Франківську область курсом на Коломию й Івано-Франківськ. На світанку мешканців Івано-Франківська закликали терміново спуститися в укриття.

Згодом українські військові попереджали про ще одну хвилю "шахедів" на півночі міста та з південно-східного напрямку. А о 07:09 з’являлася інформація про ще один звук вибуху в Івано-Франківську.

Нагадаємо, що цієї ночі російські загарбники атакували Україну ударними дронами-камікадзе типу "Шахед". У низці регіонів оголошували повітряну тривогу, зокрема, у Хмельницькій області лунали вибухи.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.04.2024 08:57