Джо Байден. Фото: Офіс президента України

Байден набрав необхідну кількість голосів для участі у президентських виборах США

Президент США Джо Байден він візьме участь у виборах у листопаді. Офіційно це стало відомо після його перемоги на праймеріз Демократичної партії у штаті Джорджія.

Про це повідомив The Hill.

Згідно з прогнозами штабу Байдена, який ухвалює рішення, це дає йому належну кількість делегатів для висування на посаду президента від Демократичної партії та практично гарантує, що він знову зустрінеться з колишнім президентом Дональдом Трампом у листопаді.

За останньою інформацією, Джо Байдена підтримали 1 867 делегатів. Під час праймеріз у Джорджії кількість делегатів президента зросла до 1 975, що перевищує необхідний для висування поріг у 1 968 делегатів.

До речі, у вівторок у Джорджії та Вашингтоні пройшли кампанії протесту проти дій Байдена та його адміністрації у війні між Ізраїлем та ХАМАС. Організатори у Вашингтоні закликали первинних виборців від Демократичної партії проголосувати за "незареєстрованих", тоді як організатори у Джорджії закликали членів партії залишити свій бюлетень незаповненим.

Дональд Трамп викликав президента Сполучених штатів Джо Байдена на дебати. Це відбулося на тлі вибуття з перегонів суперниці від Республіканської партії Ніккі Гейлі. Після цього остаточно стало зрозуміло, що у фінальному "виборчому двобої" зійдуться знову саме Трамп і Байден. При цьому колишнього президента вважають фаворитом виборчих президентських перегонів у США.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 13.03.2024 08:18