Фото: Офіс президента

Байден відреагував на ухвалення законопроекту про допомогу Україні

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден заявив, що ухвалення Палатою представників законопроектів про іноземну допомогу надсилає світу "чіткий сигнал" про лідерство Америки та закликав Сенат якнайшвидше схвалити ініціативи.

Про це повідомляється на сайті Білого дому.

"Сьогодні члени обох партій у Палаті представників проголосували за просування інтересів нашої національної безпеки і надіслали чіткий сигнал про силу американського лідерства на світовій арені. У цей критичний момент вони об'єдналися, щоб відповісти на заклик історії, прийнявши вкрай необхідне законодавство з національної безпеки, за яке я боровся місяцями", — сказав Байден.

Водночас Байден наголосив, що потрібно якнайшвидше направити зброю Україні.

"Я закликаю Сенат швидко відправити цей пакет мені на стіл, щоб я міг підписати його як закон, і ми могли швидко відправити зброю і техніку в Україну для задоволення її невідкладних бойових потреб", — додав президент США.

Нагадаємо, 20 квітня Палата представників Конгресу Сполучених Штатів Америки схвалила законопроект про допомогу Україні. За схвалення проекту проголосували 311 членів нижньої палати Конгресу США, проти висловились 112.

Президент Володимир Зеленський заявив, що ухвалений Палатою представників США пакет допомоги Україні відчують і наші воїни на передовій, і наші міста й села, які потерпають від російського терору.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 20.04.2024 22:39