Фото: Telegram-канал Володимира Зеленського

Чому в Одесі стався блекаут: пояснення "Укренерго"

В магістральній мережі на Одещині сталася масштабна аварія. Тому Одеса повністю знеструмлена.

Про це повідомила прес-служба "Укренерго".

Зазначається, що на одній з високовольтних підстанцій, через яку заживлюється м. Одеса, вийшов з ладу автотрансформатор, який був відновлений після пошкоджень під час російських атак. Через це в місті та декількох прилеглих до Одеси районах області діють мережеві обмеження, оскільки неможливо доставити споживачам електроенергію в повному обсязі. В Одесі – аварійні відключення. В більшості інших районів області не існує перешкод для доставки електроенергії споживачам.

"Під час декількох останніх ракетних атак ворог навмисно обирав ціллю високовольтну інфраструктуру Одещини, намагаючись знеструмити область. Всі високовольтні підстанції в регіоні зазнали значних уражень. Ремонтні бригади Укренерго відновлювали функціонал неодноразово пошкодженого обладнання, яке працювало за резервними схемами. Через це для міста і деяких районів Одеської області діяли мережеві обмеження. Такий режим роботи, на який енергетики змушені перейти через обстріли, призвів до відмови неодноразово пошкодженого обладнання", — йдеться у повідомленні.

Наразі невідомо, коли в жителів Одеси з'явиться світло. Енергетики попередили, про тривалі перерви у енергопостачанні.

Нагадаємо, 4 лютого Одеса залишилася повністю знеструмлена через аварію на підстанції "Укренерго". Коли буде відновлено енергопостачання наразі невідомо.

Зауважимо, ситуація в енергетичній системі України поступово покращується. Вдалося зменшити дефіцит електричної потужності для користувачів.

Суспільство, 04.02.2023 12:21