Фото: znaj.ua

На блокпостах Львівщини розмістять співробітників військкоматів: в ОВА назвали причину

Влада Львівщини оновить склад блокпостів у регіоні. Тепер там чергуватимуть співробітники військкоматів.

Таку заяву зробив керівник апарату Львівської обласної військової адміністрації Тарас Грень, пише Tvoemisto.tv. За даними чиновника, станом на 26 квітня на Львівщині облаштовано сім внутрішніх блокпостів — це контрольно-пропускні пункти, де працюють правоохоронці, які проводять контрдиверсійні заходи. 

Тарас Грень також повідомив, що згідно з рішенням Ради Оборони 25 квітня внесено зміни в склад контрольно-пропускних пунктів: відтепер там працюватимуть два представники Нацполіції та два представники РТЦК і СП.

Водночас, за словами Греня, таке збільшення чисельності не стосується прикордонних контрольно-пропускних пунктів, яких є сім в області.

Нагадаємо, 16 квітня президент України Володимир Зеленський підписав закон про мобілізацію. Він вступить в дію через місяць.

Раніше в The New York Times з’явилася стаття про те, що в Україні демографічна криза загрожує мобілізації. Чоловіки віком від 18 до 30 років — це представники найменш численного покоління за всю історію незалежності країни.

Також, за даними The New York Times, Сполучені Штати здійснювали тиск на українську владу щодо ухвалення нового закону про мобілізацію. Це відбувалось на тлі погодження Конгресом США нового пакету військової допомоги.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.04.2024 23:51