Директор ЦРУ Вільям Бернс. Джерело: Facebook

Директор ЦРУ спрогнозував, коли та за яких умов Україна зможе повернути наступальний потенціал на фронті

Якщо у Конгресі США все ж ухвалять рішення про продовження допомоги Україні, то наступальний потенціал на фронті зможе повернутися до ЗСУ лише наприкінці 2024 року або на початку 2025 року.

Про це заявив директор ЦРУ Вільям Бернс під час слухань в американському Сенаті. Він наголосив, що додаткова підтримка допоможе ЗСУ протриматися в обороні до цього часу.

На думку Бернса, українські військові продовжить серію репутаційних ударів по Росії, атакуючи не лише тимчасово анексований Крим, але й Чорноморський флот. Він нагадав, що за останні пів року вони знищили 15 кораблів ворога.

"Україна могла би зберегти себе як сильна та незалежна країна, закріпитися в західних інститутах і мати простір і безпеку, щоб оговтатися від агресії та надати Росії можливість мати справу з довгостроковими наслідками жорстокого та дурного вторгнення Путіна", — сказав директор ЦРУ.

Нагадаємо, 11 березня президент Володимир Зеленський заявив, що наступ росіян на українському фронті "зупинено". За його словами, наразі військова ситуація "набагато краща, ніж протягом останніх трьох місяців". Таким чином український президент підбив підсумки російського вторгнення в Україну.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.03.2024 11:16