Фото: Офіс президента

Допомога Україні, Ізраїлю і Тайваню: Байден підтримав пропозицію Джонсона

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден заявив, що рішуче підтримує представлені у Палаті представників законопроекти щодо допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню.

Відповідна заява опублікована на сайті Білого дому.

"Я рішуче підтримую цей пакет законопроєктів, необхідних для важливої підтримки Ізраїлю та України, а також щоб надати вкрай необхідну гуманітарну допомогу палестинцям у Газі та зміцнити безпеку та стабільність в Індо-Тихоокеанському регіоні. Ізраїль стикається з безпрецедентними атаками з боку Ірану, а Україна — з бомбардуваннями з боку Росії, які різко посилилися за останній місяць", — зауважив Байден.

Водночас американський лідер наголосив, що Палата представників та Сенат США мають ухвалити відповідні законопроекти вже цього тижня.

"Палата представників має прийняти цей пакет законопроектів цього тижня, і Сенат повинен негайно зробити те ж саме. Я негайно підпишу ці закони, щоб дати світові послання: ми підтримуємо наших друзів і не дозволимо Ірану чи Росії досягти успіху", — резюмував президент США.

Нагадаємо, 17 квітня спікер Палати представників США республіканець Майк Джонсон заявив, що Сполучені Штати Америки планують винести на розгляд законопроект про допомогу Україні та Ізраїлю уже цього тижня. Голосування планують провести до вечора суботи, 20 квітня.

Крім того, 17 квітня  нижня палата американського парламенту опублікувала текст законопроекту для допомоги Україні. Київ може отримати балістичні ракети ATACMS, але лише за умови, якщо це не шкодитиме інтересам нацбезпеки США.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 17.04.2024 22:36