Фото: росЗМІ

Хочуть дискредитувати підпілля: у Нацспротиві анонсували провокації РФ на окупованих територіях

Російські загарбники проводять інформаційну операцію на тимчасово окупованих територіях. Їхньою метою є дискредитація українського підпілля.

Про це повідомляє Центр національного спротиву.

За даними ЦНС, в межах провокацій росіяни поширюють фейкові листування з підлітками, яких нібито вербували партизани для організації теракту у кримських школах. У такий спосіб ворог планує перекласти відповідальність на українців за масову страту росіян у Москві.

"Можемо констатувати, що кремлівський режим використовує смерть лише для поширення ненависті та ще більших смертей. Зауважимо, що спротив не співпрацює з особами, які не досягли 18 років", — йдеться у повідомленні ЦНС.

У підпіллі також закликали українців на тимчасово окупованих територіях бути обережними й уникати місця масового скупчення людей, аби не стати жертвами чергової провокації Кремля.

Нагадаємо, за даними Нацспротиву, на тимчасово окупованих територіях росіяни погрожують відбирати житло у місцевих мешканців. Це стосується тих українців, які не переоформили його згідно із законодавством Російської Федерації.

Також російські загарбники привласнили майже 500 підприємств на тимчасово окупованих територіях України. У такий спосіб вони продовжують економічний терор.

Раніше у Нацспротиві заявили, що з початку 2024 року на захоплених окупантами територіях України зафіксовано близько трьох сотень затримань місцевих жителів. Йдеться про справжнє викрадення наших громадян.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.03.2024 07:01