Кирило Буданов. Джерело: Офіс президента

Коли Росія розпочне новий масштабний наступ в Україні: заява Буданова

Російська армія розпочне новий великий наступ наприкінці травня — на початку червня цього року. Без військової допомоги союзників Україні буде дуже важко встояти.

Таку заяву зробив очільник Головного управління розвідки Кирило Буданов, пише Daserste.de. За словами глави ГУР, до цього моменту Україна добре підготується і спостерігатиме за подальшим розвитком подій.

"Без допомоги західних союзників нам буде катастрофічно важко", — наголосив Кирило Буданов.

За даними Financial Times, Російська Федерація готується до нового масштабного наступу влітку на Сході та Півдні України. Під загрозою перебувають Донецька, Херсонська, Луганська та Запорізька області. Також аналітики не виключають штурми у напрямку Харкова та спроби захопити Київ.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський заявляв, що Харків залишається "бажаною ціллю" для росіян. Проте місто надійно захищене від сухопутного вторгнення російських військ.

Своєю чергою екс-керівник Служби зовнішньої розвідки України Микола Маломуж заявив, що російська армія перейшла від спроб широкомасштабного наступу в шести операційних районах до наступальних операцій на трьох напрямках. Там вони зосередили ударні сили та нові резерви.

Також головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський заявив, що вище російське воєнне керівництво поставило задачу своїм військам захопити Часів Яр до 9 травня. Україна посилює свої бригади в цьому районі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.04.2024 17:53