Фото: Twitter Кулеби

Країни "Великої сімки" узгодили "конкретні кроки" у підтримці України, — Кулеба

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що його колеги з країн "Великої сімки" визначили "конкретні кроки", які потрібні для допомоги Києву у війні з агресором. 

Про це пише Der Standard.

Кулеба зазначив, що, якщо Росія переможе, це втягне Європу у війну, та запевнив, що Захід у змозі "якнайшвидше надати Україні всі необхідні ресурси, щоб врятувати Європу від великої війни".

"Ми визначили конкретні кроки, які західні партнери зроблять, щоб допомогти Україні", — сказав дипломат. 

Видання зазначає, що він не повідомив подробиць з приводу цих "кроків".

Раніше, а саме 14 квітня, в ефірі телемарафону "Єдині новини" Кулеба заявив, що системи протиповітряної оборони Patriot, які розташовані в Польщі, можуть прикрити західні області України. За його словами, зараз під час переговорів з союзниками, які могли б поділитися з Україною системами протиповітряної оборони, розглядають різноманітні рішення.

"Зараз все реально. Насправді це захистило б країни НАТО від "прильотів" дронів чи ракет на їхню територію", — заявив глава українського МЗС.

Нагадаємо, 18 квітня Кулеба провів зустріч з генсеком НАТО Столтенбергом. У ході перемовин Кулеба подякував Столтенбергу та союзникам по НАТО за підтримку України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 19.04.2024 14:44