Ілон Маск. Скріншот із відео

Маск кинув виклик YouTube: у популярного відеохостингу з’явиться конкурент

Наступного тижня компанія X (колишній Twitter) Ілона Маска запустить застосунок відеохостингу для смарт-телевізорів Amazon і Samsung. Він спонукатиме користувачів соцмережі дивитися довгі відео.

Про це повідомив Fortune із посиланням на джерело в компанії, яке відповідає за розвиток соціальних мереж. Там відзначили, що Маск прагне спонукати користувачів дивитися довгі відео на великому екрані. Таким чином він має намір конкурувати з YouTube.

За його словами, новий додаток виглядає "ідентично" телевізійному додатку YouTube. За даними Fortune, платформа онлайн-трансляцій Twitch і месенджер для обміну зашифрованими повідомленнями Signal також входять до списку сервісів, з якими Маск у найближчому майбутньому прагне конкурувати за допомогою своїх нових продуктів.

Останнім часом у соціальній мережі Х з'явилося багато нововведень. Зокрема, розробники вирішили усунути можливість блокування користувачів. Коли саме це станеться, наразі не повідомлялося.

При цьому в X дозволять приховувати свої лайки, але функція доступна тільки для платних користувачів. Окрім того, X у майбутньому може перестати показувати кількість лайків і репостів, які отримують люди.

Свого часу Ілон Маск називав штучний інтелект справжньою загрозою для сучасного світу. Але нещодавно стало відомо, що він збирається запустити власний ChatGPT у соціальній мережі X.

Нагадаємо, що демократи Палати представників розпочали розслідування щодо SpaceX Ілона Маска. Вони перевірять, чи запровадила компанія адекватні гарантії, щоби запобігти розгортанню Росією свого супутникового Інтернет-сервісу Starlink під час війни проти України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Технології, 09.03.2024 08:26