Фото ілюстративне. Джерело: Pixabay

Масована атака ракетами: у частині областей лунали вибухи

У ніч на п'ятницю, 29 березня, рашисти масовано атакували Україну ракетами. По всій країні оголошено повітряну тривогу, у деяких регіонах лунали вибухи.

Ворог випустив по Україні крилаті ракети зі стратегічних бомбардувальників Ту-95 близько четвертої години ранку. Перша група зайшла з Харківської області й тримала курс на Полтавщину. Через деякий час майже всі ракети взяли курс на західні області. Також повідомлялося про зліт винищувачів МіГ-31К й пуск ракет "Кинджал" у напрямку Житомирщини.

Вибухи цієї ночі чули мешканці Дніпра, Львівщини, Івано-Франківщини та Хмельниччини. За даними "Суспільного", у Дніпрі після вибухів виникли перебої зі світлом.

Крім ракет, росіяни обстрілюють Україну ударними дронами-камікадзе типу "Шахед". О 05:41 Повітряні сили Збройних сил України повідомили про ударний БпЛА у напрямку Канева (Черкаська область).

Нагадаємо, що після п'ятої години ранку під час масованої ракетної атаки Польща підняла у небо літаки, щоб гарантувати безпеку свого повітряного простору.

Як відомо, під час ракетної атаки по Україні 24 березня одна з російських ракет порушила повітряний простір Польщі та перебувала там 39 секунд. В уряді сусідньої країни запевнили, що могли її збити, якби вона порушила повітряний простір іще далі вглиб країни. Водночас речник Оперативного командування Збройних сил Польщі Яцек Горишевський заявляв, що польські військові не збили російську ракету через те, що були впевнені, що вона поверне назад в Україну.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.03.2024 05:46