Фото: Гітанас Науседа. Джерело – Офіс президента України

У Литві зробили тривожну заяву щодо європейського шляху Грузії: у чому причина

Президент Литви Гітанас Науседа заявив, що Грузія не наближається, а віддаляється від європейських ідей. Це була його реакція на ініціативу політсили "Мрії" ухвалити російський аналог "закону про іноагентів".

Про це Науседа сказав на спільному брифінгу з президентом Польщі Анджей Дуда, його цитує портал SOVA.

"На жаль, події, які плануються законодавчі зміни, ясно демонструють, що наша близька країна, Грузія, не наближається, а, навпаки, віддаляється від європейських ідей. Це справді створює перешкоди для плавного продовження шляху європейської інтеграції. Тому ми маємо реагувати на це", — йдеться у заяві Гітанаса Науседи.

За попередньою інформацією, у вівторок, 30 квітня, грузинський парламент винесе на голосування у другому читанні скандальний законопроект "Про прозорість іноземного впливу", а затвердити його в остаточному третьому читанні грузинські депутати можуть уже у середині травня.

Своєю чергою Європейський парламент прийняв резолюцію щодо скандального законопроекту про "іноагентів", який ухвалив 17 квітня у першому читанні грузинський парламент. Він може бути загрозою для вступу країни в Євросоюз.

Нагадаємо, що раніше у парламенті Грузії під час обговорення законопроекту "Про прозорість іноземного впливу" сталася бійка між депутатами. Законодавці мають різне бачення щодо так званого закону про "іноагентів".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 27.04.2024 17:59