Фото: Tiina Jutila / Yle

Міністр оборони Фінляндії зробив гучну заяву щодо військової підтримки України

Міністр оборони Фінляндії Антті Хяккянен заявив, що міжнародні партнери мають негайно знайти кошти для військової допомоги Україні.

Про це повідомляє Yle.

У виданні зауважили, що питання виділення коштів для України очільник оборонного відомства Фінляндії порушив через те, що Чехія раніше повідомила про виявлені 800 тисяч одиниць артилерійських боєприпасів у країнах за межами ЄС. Країна звернулась до інших держав-членів ЄС та НАТО із проханням допомогти у фінансуванні закупок. Зокрема, вартість виявлених боєприпасів становить близько 1,3 мільярда євро, однак рішення щодо фінансування поки не ухвалили.

"Гроші на підтримку озброєнь в Україні мають бути знайдені негайно", — наголосив фінський міністр.

На думку Хяккянена, Європа на сьогодні не усвідомлює серйозність війни крізь призму історії і через це й досі не виділила Україні достатньої підтримки. До того ж очільник фінського оборонного відомства наголосив на важливості збільшення власного виробництва озброєнь у країнах ЄС. 

"Європейські країни змогли збільшити власне виробництво, і вони близькі до досягнення мети", — додав він.

Нагадаємо, раніше президент Фінляндії Саулі Нійністе заявив про те, що його країна передала Україні вже 22 пакети військової допомоги, і пообіцяв, що допомога триватиме й надалі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 02.03.2024 22:37