Фото: Pixabay

На Запоріжжі викладач вишу здавав ворогу місця розміщення ЗСУ: скільки років він проведе за ґратами

На Запоріжжі викладач місцевого вищого професійного училища здавав окупантам позиції українських військових. Зрадника засудили до дев'яти років позбавлення волі.

Про це повідомив прес-центр Служби безпеки України.

"За матеріалами СБУ реальний термін ув'язнення отримав ще один інформатор ФСБ, який розвідував позиції Сил оборони на Запоріжжі", — йдеться у повідомленні.

Зрадником виявився викладач місцевого вищого професійного училища. Для отримання розвідувальної інформації він облаштував "спостережний пункт" на власній дачі, яка розташована у садовому товаристві поблизу південного фронту. Звідти російський інформатор намагався виявити місця дислокації підрозділів українських військових, використовуючи бінокль та іншу оптику. На велосипеді він об'їжджав прилеглу місцевість, де фіксував переміщення техніки ЗСУ.

Фото: СБУ

Фото: СБУ

Ворожий поплічник підтримував комунікацію з окупантами через "зв'язкового". Ним виявився блогер прокремлівського Telegram-каналу, який перебував у тимчасово окупованій частині регіону і також працював на ФСБ. Він дистанційно залучив викладача запорізького вишу до співпраці після того, як побачив його антиукраїнські коментарі у соцмережі.

Відомо, що працівники СБУ у липні 2023 року затримали викладача під час того, як він збирав розвідувальну інформацію. Враховуючи співпрацю зі слідством, суд призначив російському агенту дев'ять років тюрми.

Фото: СБУ

Фото: СБУ

Нагадаємо, нещодавно так званого "голову" окупаційної адміністрації Димерської громади в Київській області засудили до дев’яти років ув'язнення. Він допомагав росіянам та здавав дані про місцевих патріотів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 21.03.2024 18:59