Олімпійська збірна України. Джерело: УАФ

Олімпійська збірна України провела історичний перший матч: програла Японії

Олімпійська збірна України з футболу, яка гратиме на Іграх у Парижі-2024, провела перший матч у своїй історії. У товариській грі підопічні Руслана Ротаня поступилися команді Японії — 0:2.

Про це повідомила Українська асоціація футболу. Матч з японцями став першим для України. «Синьо-жовті» зараз готуються до Олімпійських ігор 2024 року. Влітку 2023 року вони вперше пробились на цей турнір за підсумками виступу на молодіжному чемпіонаті Європи.

Перед грою у Фукуоці олімпійська збірна втратила через травми чотирьох футболістів. Японія — потенційний суперник України на Олімпіаді: команда готується до Кубка Азії, який водночас стане відбором на Ігри у Парижі.

Японія володіла перевагою у першому таймі. Українці дещо вирівняли ситуацію на полі лише перед перервою, на яку команди пішли за нульового рахунку. Перший гол стався після подачі з кутового: футболіст японців влучив ударом головою у поперечку воріт, а першим на добиванні опинився Кейн Сато. Згодом Японія подвоїла перевагу: після декількох помилок України в захисті Сатосі Танака отримав м'яч у штрафному майданчику та пробив у дальній кут воріт. Результативно відповісти Україна не зуміла. У підсумку — 2:0 на користь Японії.

Як відомо, за підсумками жеребкування футбольного турніру Олімпіади-2024 команді Руслана Ротаня випало зіграти з Аргентиною та Марокко, ще один суперник визначиться після Кубка Азії U-23. Заявка збірних на Ігри складає 18 футболістів. У Парижі чоловічі команди складатимуться з гравців до 23 років (народжені після 1 січня 2001 року). При цьому кожна команда може заявити трьох футболістів, які перевищують цей вік.

Нагадаємо, що Україні пророкують потрапляння в топ-15 медального заліку Олімпійських ігор 2024 року. Переможцем рейтингу вважають збірну США. Такий прогноз зробив статистичний портал Gracenote, який опублікував віртуальну таблицю Ігор у Парижі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 25.03.2024 14:36