Фото: "Укрінформ"

Остін відповів, чи вноситимуться зміни у формат "Рамштайн"

Міністр оборони Сполучених Штатів Америки Ллойд Остін заявив, що на сьогодні партнери України не мають планів щодо зміни формату засідань Контактної групи з питань оборони України.

Відповідну заяву він зробив на брифінгу з головою Об'єднаного комітету начальників штабів генералом Чарльзом Брауном.

Очільник Пентагону зауважив, що сьогоднішня зустріч партнерів України у форматі "Рамштайн" була дуже ефективною. За словами Остіна, у ході перемовин лідери розглядали довгострокову перспективу допомоги Україні, щоб її потужність все більше зростала.

Відтак, на думку міністра оборони США, на сьогодні немає потреби вносити зміни у формат зустрічей. Проте Остін не виключає, що у майбутньому деякі трансформації "Рамштайну" все ж можуть відбутися.

"Звичайно, буде певна трансформація в майбутньому, я переконаний, але на даному етапі саме такий формат успішний для надання того, чого вона (Україна, — ред.) потребує, я думаю, найближчим часом цей формат залишиться незмінним", — наголосив Остін.

Нагадаємо, раніше Ллойд Остін заявив, що за два роки повномасштабного вторгнення країни Контактної групи з питань оборони України виділили 88 мільярдів доларів військової підтримки для нашої держави. За словами очільника Пентагону, наразі учасники "Рамштайну" зосереджуються на двох ключових напрямах: забезпечення негайних потреб ЗСУ на полі бою та надання допомоги для довгострокової перспективи. Він також зауважив, що підтримка України має "вирішальне значення" для США. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 19.03.2024 19:37