Володимир Путін. Джерело: росЗМІ

"Переконлива перемога", "рекордна явка": скільки відсотків намалювали кремлівському диктатору на "виборах Путіна"

У неділю, 17 березня, після закриття виборчих дільниць на "виборах Путіна" Всеросійський центр вивчення громадської думки оголосив результати свого екзитпола. Згідно з ними Володимир Путін "перемагає" з 87 відсотками голосів.

Про це відрапортували пропагандистські інформаційні ресурси.

На другому місці Микола Харитонов з Комуністичної партії (4,6%), на третьому — Владислав Даванков (4,2%) з партії "Нові люди", на четвертому — Леонід Слуцький з ЛДПР (3%). Інших кандидатів на виборах не було, зокрема — жодного опозиційного чи антивоєнного.

За даними Центральної виборчої комісії Російської Федерації, після "опрацювання" близько 25 відсотків бюлетенів Путін набирає 88% голосів, Харитонов — близько 4%, Даванков — 3,7%, Слуцький — майже 3%.

За даними російської ЦВК, явка на виборах склала понад 73,3%. Це найвищий показник за весь час із моменту розпаду СРСР. Для порівняння: 2018 року явка склала 67,5%, 2012 року — 65,3%.

На окупованих територіях України росіяни вирішили закрити дільниці раніше — о 15 годині — задля безпеки. Але все одно відзвітували про запаморочливу явку — 88% у Донецькій області, 87% у Луганській, 83,8% у Херсонській, 85% у Запорізькій.

Традиційно розсмішила цифрою явки населення Чечня. Там місцевий виборчком нарахував її на рівні 96%. У регіонах самої Росії цифри теж дуже високі, хоча й не настільки. У Бєлгородській області — 83,77% (станом на 18 годину), у Брянській області — 83,46% (теж на 18 годину), у Курській — 72,58%, у Москві — лише 66%.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський заявив під час традиційного вечірнього відео звернення, що диктатор Володимир Путін має в підсумку опинитися на лаві підсудних у Гаазі. Це невідворотно після всіх вчинених ним і його режимом злочинів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 17.03.2024 20:56