Фото: Facebook-сторінка Ольги Саладухи

Підготовка українських спортсменів до Олімпіади-2024: скільки Рада виділила коштів

У поточному році передбачено 732 мільйони гривень на підготовку українських спортсменів до Олімпіади-2024. Наразі нашими земляками вже здобуто 65 ліцензій на участь в Іграх

Про це повідомила виконувачка обов’язків президентки Федерації легкої атлетики України та депутатка Ольга Саладуха 

Вона, зокрема, розповіла подробиці засідання Комітету Верховної Ради України з питань молоді та спорту, на якому подробиці фінансування українських спортсменів оприлюднили очільник Мінмолодьспорту Матвій Бідний та президент НОКу Вадим Гутцайт. 

"Також вони проінформували, що станом на зараз українцями вже здобуто 65 ліцензій на участь в Іграх. Розраховуємо, що їх буде якомога більше. Народні депутати також наголосили, що важливо, аби на Олімпіаді були збалансовано представлені усі види спорту, де ми маємо потенціал", — написала Саладуха.

Комітет також надав профільному міністерству низку рекомендацій: 

  • в повному обсязі профінансувати завершальний етап підготовки до Ігор;
  • вдосконалити систему внутрішнього контролю за використанням бюджетних коштів;
  • спільно з НОК та федераціями продовжити роботу з недопущення на Олімпіаду росіян та білорусів, які підтримують війну;
  • посилити роз’яснювальну роботу щодо неприпустимості вживання допінгу. 

Саладуха зауважила, що загалом запланована участь в Олімпіаді 10,5 тисячі спортсменів із 206 країн світу. 

"Наше спільне завдання подвійне — зробити так, щоб там не було агресора і максимально ефективно представити Україну. Мусимо продемонструвати усі свої можливості, бо кожна наша перемога — це нагадування світу про важку війну, яку ми ведемо за свою свободу. Нагадування про те, що ця війна — глобальна проблема, а її результат визначить вектор руху всього людства на більшу частину 21 століття", — додала виконувачка обов’язків президентки Федерації легкої атлетики України.

Олімпіада-2024 має відбутися з 26 липня по 11 серпня. Олімпійські ігри пройдуть в столиці Франції Парижі.

Нагадаємо, виконавчий комітет Міжнародного олімпійського комітету 19 березня заявив, що нейтральні спортсмени не братимуть участі в церемонії відкриття літніх Олімпійських ігор-2024 у Парижі.

Раніше Франція висунула ідею припинення вогню в Україні на час Олімпійських ігор 2024 року. Так пропозицію планують зробити Росії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 26.03.2024 08:33