Фото: ВРУ

Рада готує масштабні кадрові перестановки в уряді: звільнення загрожує одразу декільком міністрам, — нардеп

Наступного тижня Верховна Рада України може ухвалити низку кадрових змін, які торкнуться Кабінету міністрів України. Зокрема, загроза звільнення нависла над чотирма урядовцями.

Про це повідомив народний депутат від "Голосу" Ярослав Железняк.

За його словами, своїх посад можуть лишитися три-чотири міністри, серед яких навіть два віце-прем'єри. До того ж під загрозою звільнення перебувають один із членів Рахункової палати та генеральний прокурор Андрій Костін.

Водночас політик наголосив, що це лише попередня інформація і ніхто не знає остаточного рішення. 

"Плюс до цього, треба буде зробити певні переміщення на ці відкриті вакансії серед теж наявних міністрів. Хоча не факт, що всі призначення відбудуться саме на наступному тижні. Ще раз, остаточного рішення по конкретних прізвищах немає, тому може перебратися ще. Але точно якийсь кадровий пакет буде", — наголосив Железняк.

Також, за даними видання LB.ua Рада може відправити у відставку віце-прем'єр-міністра з відновлення Олександра Кубракова, віце-премʼєр-міністра з питань реінтеграції Ірину Верещук, міністра юстиції Дениса Малюську, міністра аграрної політики Миколу Сольського. А от звільнення Генпрокурора України Андрія Костіна, за інформацією джерел видання, поки під питанням.

"22 квітня у парламенті вирішать, чи буде розгляд кадрових питань наступного тижня", — зауважили у LB.ua.

Крім того, народний депутат від "Європейської Солідарності" Олексій Гончаренко заявив, що "Мінкульт будуть розформовувати і кудись приєднувати". До того ж, за словами нардепа, парламент може ухвалити рішення про відставку міністра освіти Оксена Лісового.

Нагадаємо, 19 квітня Генеральним штабом Збройних сил України проведено ротаційні заходи щодо начальника Центру стратегічних комунікацій Сил оборони Півдня. Зокрема, ухвалено рішення щодо завершення відрядження та виключення із сил та засобів відповідного угруповання військ полковника Наталії Гуменюк.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

 

Політика, 19.04.2024 18:35