Фото: Джейк Салліван. Джерело – Офіс президента

Радник Байдена прибув до Києва з хорошими новинами (відео)

У середу, 20 березня, радник президента США Джейк Салліван приїхав до Києва з неоголошеним візитом. Він запевнив, що Конгрес проголосує допомогу Україні на 60 мільярдів доларів.

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак та радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван на спільному брифінгу обговорили підтримку України.

"Я сьогодні вкотре почув від пана Саллівана абсолютно безспірну тезу про підтримку Сполучених Штатів, про двопартійну підтримку Сполучених Штатів. Наразі адміністрація президента США Джозефа Байдена, вся його команда, і безпосередньо Салліван роблять все можливе для ухвалення такого необхідного нам пакету допомоги", — заявив Андрій Єрмак.

Глава ОП додав, що попри усі труднощі, Штати знаходять можливість надавати Україні нові пакети допомоги. 

"З самого початку Сполучені Штати, Джейк Салліван, Президент Байден не просто підтримують Україну на словах, а й роблять дуже багато для адвокації з іншими країнами, особливо з країнами Глобального Півдня. Я дякую Джейку за його сьогоднішній візит, за нашу дуже продуктивну розмову", — наголосив Єрмак.

Салліван підтвердив, що Україна отримає допомогу від США

Радник Байдена, який приїхав до Києва з неоголошеним візитом, запевнив, що Конгрес проголосує допомогу Україні на 60 мільярдів доларів.

"Ми отримаємо цю допомогу для України. Лише минулого тижня ми виділили новий пакет військової допомоги на 300 мільйонів, який включав в себе боєприпасів, засоби ППО та іншу зброю, яка важлива для фронту", — заявив Джейк Салліван на спільному брифінгу з керівником ОП Андрієм Єрмаком.

За словами радника Байдена, США також працюватимуть з рештою світу — коаліцією з понад 50 країн, задля відправлення ще більшої кількості зброї в Україну.

На початку цього тижня з’являлася інформація, що в Палаті представників Сполучених Штатів Америки демократи готують спробу обійти спікера-республіканця Майка Джонсона, щоби домогтися якомога швидшого ухвалення допомоги Україні.

Нагадаємо, що 13 березня президент України Володимир Зеленський подякував Сполученим Штатам Америки за рішення про виділення пакета військової допомоги для нашої країни на 300 мільйонів доларів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 20.03.2024 21:28