Володимир Зеленський на саміті Тримор'я. Джерело: Telegram-канал президента України

"Реальність не збігається з обіцянками": різка заява Зеленського на саміті Тримор’я

Нагальна потреба всього цивілізованого світу — посилити українську протиповітряну оборону. При цьому це варто зробити реальними діями, а не словами.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський, виступаючи на саміті Тримор’я.

"Щоби можна було гарантувати, що російські ракети не пролітатимуть над Вільнюсом, Варшавою чи Кишиневом, вони нарешті мають припинити літати над Одесою та Харковом", — наголосив він.

Він розповів європейським колегам, що цієї ночі російські терористи завдали чергового удару по Україні. Це був комбінований удар: ракети, іранські ударні дрони. Траєкторії спеціально прораховані так, щоби максимізувати пошкодження нашої критичної інфраструктури.

"Удари завдавали по містах: від Харкова та Києва — до Одеси та Львова, а одна із цілей російських терористів була біля самого польського кордону. Протягом дня наші рятувальники, енергетики, ремонтні бригади продовжують працювати, щоби ліквідувати наслідки удару", — зазначив український президент.

За його словами, на жаль, це вже стало рутиною для нашого регіону — як такі удари, так і наші звернення про необхідність посилити нашу протиповітряну оборону.

"Кожного дня летять ракети та кожного дня ми чуємо, що Україні передадуть нові системи ППО. Кожного дня російські терористи відключають електрику Харкову й іншим нашим містам, і кожного дня ми чуємо, що скоро буде нова допомога. Нарешті реальність має збігатися зі словами, і нарешті мають бути завдані реальні втрати російському терору", — підсумував Володимир Зеленський.

Нагадаємо, що під час сьогоднішнього візиту до столиці Литви Вільнюса Володимир Зеленський зустрівся з президентом Чехії Петром Павелом і президентом Румунії Клаусом Йоханнісом.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 11.04.2024 18:21