Фото: ua.depositphotos.com

Сайт Міносвіти зазнав російської кібератаки

Сайт Міністерства освіти та науки України тимчасово не працює через кібератаку з боку росіян.

Про це повідомив міністр відомства Оксен Лісовий у соцмережі "Х".

"Друзі, раптом що сайт Міносвіти тимчасово не працює через [кібер]атаку русні. Але наші фахівці вже працюють над відновленням роботи", написав Лісовий.

 кібератака на сайт міносвіти

Скріншот із соцмережі "Х"

Наразі невідомо, коли саме роботу сайту буде відновлено.

Додамо, що 12 грудня минулого року у роботі одного з найбільших українських операторів мобільного зв'язку "Київстар" стався масштабний збій через російську хакерську атаку. За висновком начальника управління кібербезпеки СБУ Іллі Вітюка в інтерв’ю Reuters, під час тієї атаки російські хакери знищили "майже все", включаючи тисячі віртуальних серверів і ПК. Атака на "Київстар" стала, ймовірно, першим прикладом руйнівної кібератаки, яка "повністю знищила ядро телекомунікаційного оператора". 

Нагадаємо, що ввечері 21 січня Monobank зазнав серії потужних кібератак. Як повідомив співзасновник фінансової установи Олег Гороховський, йшлося про цикл DDoS-атак, які "йшли просто безперервно".

"Думаю на сьогодні Monobank це одна з найбільш атакованих ІТ-цілей у країні. DDoS-атаки йдуть просто безперервно. Щойно закінчилася атака загальним навантаженням 580 мільйонів запитів на сервіс. Це просто космос", — писав Гороховський.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.02.2024 12:10