Сенат США. Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

Сенат США схвалив фінансування уряду на понад трильйон доларів: чи передбачена допомога Україні

Сенат США підтримав законопроект про фінансування уряду. Передбачено суму в 1,2 трильйона доларів. Головна мета ухвалення документа — запобігти "шатдауну". Він отримав 74 голоси "за" та 24 — "проти".

Про це повідомляє Bloomberg.

"Це було нелегко, але сьогодні наша наполегливість того варта", — заявив лідер демократичної більшості в Сенаті Чак Шумер, оголосивши про угоду між демократами та республіканцями.

Тепер цей документ відправили на розгляд президенту США Джо Байдену.

"Президент підпише законопроект у суботу", — заявили в Білому домі.

Журналісти Bloomberg зазначили, що перші шість місяців федерального фінансового року уряд США фінансувався коштом тимчасових заходів, поки тривали міжусобиці між республіканцями. Хоча Палата представників теж ухвалила законопроект, більшість республіканців проголосували проти.

Пакет фінансування збільшує асигнування на оборону на 3%, зберігаючи при цьому загальні внутрішні витрати незмінними. Військовослужбовцям підвищують зарплату на 5,2%, а демократи віддають перевагу фінансуванню догляду за дітьми, досліджень раку та початкової школи.

Пакет витрат покриває три чверті фінансування федерального агентства, включаючи Департамент внутрішньої безпеки, до кінця федерального фінансового року 30 вересня. Раніше цього місяця Конгрес проголосував за законодавство про фінансування інших відомств до кінця року.

Законопроект не передбачає додаткові витрати, яких Байден просив для України, Ізраїлю й інших союзників. Спікер Палати представників Майк Джонсон заявив, що планує почати працювати над додатковим документом про безпеку після двотижневих канікул.

Нагадаємо, що сьогодні республіканка Марджорі Тейлор Грін звинуватила у зраді партії свого однопартійця Майка Джонсона. Тож вона ініціювала відставку спікера Конгресу США.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 23.03.2024 10:34