"Шабля" для ЗСУ. Джерело: Telegram-канал Михайла Федорова

"Шабля" для українських військових: міністр Федоров анонсував вагому допомогу для ЗСУ

Українські воїни на фронті отримають роботизовані платформи "Шабля". Це технічно суттєво підсилять українських захисників у боях з російськими агресорами.

Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

"Продовжуємо розвивати інновації та технологічно підсилювати військових. Зараз у фокусі — роботизовані платформи та засоби радіоелектронної боротьби. Генштаб розподілить і передасть "Шаблі" на найгарячіші ділянки фронту. У партії — три модифікації, вони можуть вести вогонь на відстань від 1,2 до 2,2 кілометра", — зазначив він.

Федоров додав, що військові активно користуються "Шаблею". Роботизована турель вже воює у складі батальйону "Вовки Да Вінчі", третій і п’ятій ОШБр, 110 ОМБр, 123 і 125 ОБрТрО, 81 окремої аеромобільної бригади. Окупанти, за словами Федорова, називають модуль "Шабля" "косою смерті".

"Оборонні інновації — наше майбутнє, нам потрібно і далі розвиватись по цьому треку, інвестувати в них усі ресурси. Це асиметрична відповідь на кількісну перевагу ворога", — наголосив міністр.

"Шабля" — це унікальна розробка від команди українських інженерів, учасників кластера Brave1. Вона дистанційно знищує ворога. Дистанційно — означає збережені життя наших захисників. За допомогою кулеметної турелі військові формують лінію оборони, знищують живу силу та легкоброньовані цілі противника.

Нагадаємо, на початку квітня Федоров заявляв, що 2024 року Україна суттєво збільшила виробництво дронів дальньої дії порівняно з минулим роком. В української армії є безпілотники, які долають відстань понад тисячу кілометрів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.04.2024 19:59