Фото: Telegram-канал Дениса Шмигаля

Шмигаль повідомив, коли розпочнуться переговори про вступ України до ЄС

Україна та Європейський Союз повинні розпочати переговори про вступ нашої країни до політично-економічного блоку до кінця червня 2024 року. Київ зробив усе можливе для реалізації цих часових рамок.

Таку заяву в ефірі телемарафону зробив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

"Ми говоримо, що це має відбутися до кінця червня. Ми говоримо про це з лідерами Євросоюзу, з лідерами європейських інституцій", — наголосив глава українського уряду.

Шмигаль заявив, що зараз Бельгія головує в Раді ЄС, тому питання України обговорювалося з бельгійським прем'єром Александром Де Кроо.

"Ми зі свого боку зробили все, щоб процес переговорів почався не пізніше червня. Очікуємо рішення від партнерів. Маємо позитивний оптимізм щодо цього", — резюмував Денис Шмигаль.

Нагадаємо, у четвер, 14 грудня лідери Євросоюзу ухвалили рішення про початок переговорів з Україною та Молдовою щодо вступу до економічно-політичного блоку.

Згодом президент Володимир Зеленський назвав це рішення "перемогою всієї Європи". Він також привітав з аналогічним рішенням Євроради Молдову та особисто президента країни Маю Санду.

Голова комітету Верховної ради з питань зовнішньої політики Олександр Мережко заявив, що переговори щодо вступу України в Євросоюз можуть тривати декілька років. Сьогоднішнє рішення Євроради щодо початку переговорів про вступ у блок — це акт справедливості щодо нашої держави.

Своєю чергою віце-президентка Єврокомісії з питань цінностей та прозорості Вера Юрова заявила, що процес вступу України в Європейський Союз є питанням років, а не десятиліть. Всі українські закони мають бути адаптовані до європейського законодавства, що потребує багато часу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 20.03.2024 17:30