Фото: росЗМІ

Шойгу приїхав до Ірану: розвідка озвучила мету

У вівторок, 19 вересня, міністр оборони Росії Сергій Шойгу прибув до Ірану. За версією Кремля, він поїхав до туди, щоб зміцнити військове співробітництво. Проте українська розвідка назвала справжню мету візиту.

Про це розповів представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону.

За його словами, наразі голова Міноборони Росії й інші представники російського терористичного режиму можуть поїхати лише до Північної Кореї, Ірану й Білорусі.

"І зовсім нещодавно таких країн було більше ну і Росія була у "Великій вісімці". От куди російський диктатор привів власну державу", — відзначив Юсов.

За словами представника ГУР, Шойгу прибув до Ірану, щоб просити про допомогу, оскільки у терористичної Росії бракує потужностей й запасів для продовження відповідного масштабу бойових дій. Кремль розуміє це, у зв'язку з чим й просить про нову допомогу.

"Якщо говорити про балістичні ракети, то таких фактів наразі не підтверджено. Наразі такої інформації немає", — додав Юсов.

Варто зазначити, що прес-служба російського оборонного відомства повідомила, що Сергій Шойгу відвідав у Тегерані виставку аерокосмічних сил Корпусу вартових ісламської революції Ірану, де представлено продукцію іранського військово-промислового комплексу.

"Під час показу Сергій Шойгу ознайомився з ракетним озброєнням, безпілотними літальними апаратами, а також засобами протиповітряної оборони іранського виробництва", — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що на виставці представлені досягнення аерокосмічної промисловості, наприклад, нові зразки іранських безпілотників та ракетна зброя, що стоїть на озброєнні аерокосмічних сил країни. Зокрема, демонструються тактичні ракетні комплекси, а також балістичні ракети великої та середньої дальності. Крім того, стверджується, що в експозиції знаходяться "трофейні БПЛА американського виробництва".

Нагадаємо, Тегеран планує передати Москві ракети малої та великої дальності. Як відомо, Іран постачає до Росії дрони-камікадзе Shahed, які активно використовують у війні проти України.

Як відомо, співпраця Росії й Ірану триває вже впродовж тривалого часу. Зокрема, Москва має намір до 2025 року за допомогою Ірану виготовити шість тисяч дронів-камікадзе типу "Шахед". Виробляти БпЛА рашисти планують на відповідному заводі в економічній зоні "Алабуга" у Татарстані, а співпраця реалізуватиметься у форматі так званої "франшизи".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 20.09.2023 20:32