Фото: росЗМІ

Шойгу заявив про посилення російського наступу на Сході України: ISW оцінив можливості окупантів

Міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявив, що російські окупанти найближчим часом посилять наступальні операції на Сході України. 

Про це повідомили аналітики американського Інституту вивчення війни (Institute for the Study of War).

Зазначається, що очільник оборонного відомства країни-агресорки 23 квітня виступив на колегії міноборони Росії й зосередив свою увагу на нещодавньому захопленні Росією Богданівки, Первомайського і Новомихайлівки. Проте фахівці Інститут наголосили, що попри заяви Шойгу, наразі не бачать візуального підтвердження того, що російські війська захопили всі ці населені пункти.

Крім того, Шойгу наголосив на триваючих російських наступальних операціях поблизу Часового Яру, Авдіївки та Донецька та заявив про намір Росії посилити свою ударну кампанію, щоб порушити українське матеріально-технічне забезпечення.

"Російські війська, ймовірно, активізують поточні наступальні операції в найближчі тижні, щоб використати українські матеріальні обмеження напередодні очікуваного прибуття допомоги безпеки США", — пояснили аналітики.

Як зауважили в Інституті, зосередженість Шойгу на російських наступальних операціях поблизу Часового Яру, на захід від Авдіївки та на захід і південний захід від Донецька, ймовірно, додатково вказує на те, що російські війська посилять наступ у цих районах. 

До того ж, міністр оборони РФ пригрозив, що росіяни посилять удари по українських логістичних центрах і сховищах західної зброї. 

"Зосередженість Шойгу на ударах по українській логістиці свідчить про те, що російські війська можуть змінити свій набір цілей, щоб вразити українську транспортну інфраструктуру, логістику та військові складські об’єкти", — йдеться у звіті ISW.

Нагадаємо, російські окупанти намагаються захопити селище Іванівське й околиці Богданівки на Донеччині. За словами речника оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" Назара Волошина, ці населені пункти загарбникам потрібні, аби прорватися до Часового Яру.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.04.2024 07:58