Фото: Командування Повітряних Сил ЗСУ

США готують Україні найбільший пакет військової допомоги, — Sky News

США готують новий пакет допомоги у розмірі 10 мільярдів доларів. Такий крок необхідний для допомогти уряду в Києві під час війни з Росією.

Про це повідомляє Sky News.

Офіційні особи США заявили, що адміністрація Байдена готує кілька оголошень, спрямованих на демонстрацію непохитної підтримки США Україні в річницю війни наступного тижня.

Це включає нові санкції проти Росії та, можливо, пакет допомоги в розмірі 10 мільярдів доларів, щоб допомогти уряду в Києві продовжувати функціонувати.

Очікується, що найближчими днями вони також оголосять про ще один великий пакет військової допомоги Україні, повідомили офіційні особи.

Джерело зазначає, що новий пакет військової допомоги не включатиме винищувачів F-16, про яких просив президент Володимир Зеленський.

Офіційні особи додали, що допомога у розмірі 10 мільярдів доларів буде прямою бюджетною допомогою уряду України.

Варто відзначити, що попередній найбільший пакет підтримки у сфері оборони Сполучені Штати виділили Україні 6 січня. Його вартість становила 3 мільярди доларів.

Нагадаємо, Європейський Союз має намір змусити банки повідомляти інформацію про активи Центрального банку Росії в рамках десятого пакета санкцій проти режиму Кремля. Отримання контролю за масштабами Центробанку РФ та інших державних активів Росії розглядається як перший крок до вивчення варіантів потенційного використання цих коштів для сприяння відновленню України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 15.02.2023 10:42