Фото: росЗМІ

США не бачать ознак готовності Росії використати ядерну зброю попри погрози Путіна, — Reuters

Попри нові ядерні погрози російського диктатора Володимира Путіна у Сполучених Штатах Америки наразі не бачать ознак того, що РФ готується застосувати ядерну зброю.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на коментар американського чиновника.

"Ми не бачимо жодних причин для коригування нашої власної ядерної політики, а також жодних ознак того, що Росія готується застосувати ядерну зброю в Україні", — сказав він.

Американський посадовець наголосив, що своїми заявами кремлівський диктатор, ймовірно, вкотре повторив ядерну доктрину РФ, згідно з якою росіяни застосують ядерну зброю, якщо суверенітету держави загрожуватиме небезпека.

Водночас речниця Ради національної безпеки Білого дому Адрієн Вотсон вважає, що "ядерна риторика Росії була безрозсудною і безвідповідальною" протягом усього періоду війни проти України.

"Саме Росія жорстоко вторглася в Україну без жодних провокацій чи підстав, і ми продовжуватимемо підтримувати Україну, яка захищає свій народ і свою суверенну територію від російської агресії", — сказала вона.

Нагадаємо, в інтерв'ю російському пропагандисту Дмитру Кисельову кремлівський диктатор заявив, що країна-агресорка з технічного погляду готова до ядерної війни та має для цього нову сучасну зброю.  До того ж він зауважив, що у тому випадку, якщо Сполучені Штати проведуть ядерні випробування, Росія може зробити те саме.

Також нещодавно стало відомо, що Росія розробляє ядерну космічну зброю, яка завдяки енергетичній хвилі під час вибуху може вивести з ладу величезну кількість комерційних і урядових супутників. Аналітики CNN пояснили, що знищення супутників вплине на мобільний зв'язок, оплату рахунків, роботу інтернету тощо.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 13.03.2024 21:39