Фото: armyinform.com.ua

"Тиждень сиділи в засідці": Буданов розкрив подробиці збиття російського Ту-22М3

Українські військовослужбовці тиждень вичікували у засідці перш ніж "приземлити" російський бомбардувальник Ту-22М3, який ворог застосовував для ударів по Україні. 

Про це розповів начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов у коментарі "ВВС Україна".

"Тиждень була, скажімо так, сама "засідка". Чекали, коли він вийде на потрібний рубіж", — пояснив керівник ГУР.

Крім того, за словами очільника ГУР, літак вразили на відстані 308 кілометрів, а для його знищення використали "ті ж прийоми і ті ж засоби, які ми використовували, коли знищили в повітрі літак А-50".

Водночас Буданов зазначив, що "це перше збиття літака дальньої авіації в цій війні", від якого "Одесі буде трошки легше зараз". Проте розслаблятися зарано, адже у росіян ще є літаки такого виду.

Крім того, голова ГУР зауважив, що раніше сили протиповітряної оборони не могли перехопити радянську потужну та швидкісну ракету Х-22. Її точність була "не такою і великою", оскільки це стара розробка.

"Більшість цивільних будівель знищили саме ці ракети", — уточнив начальник ГУР.

Тепер же, за його словами, російським окупантам доведеться знайти нові рубежі пуску Х-22 і для запуску ракет по Одесі вони зможуть застосовувати лише наземні комплекси, а також ракети з дальньої авіації та моря.

Нагадаємо, представник Головного управління розвідки Андрій Юсов заявив, що після ворожої атаки 19 квітня росіянам не вдалось випустити по Україні низку ракет. Це напряму пов'язано зі збиттям стратегічного бомбардувальника Ту-22М3.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.04.2024 20:10