Фото ілюстративне. Джерело: Інформатор

Кабмін ухвалив важливе рішення щодо житла для деяких категорій переселенців

Кабінет міністрів заборонив виселяти вразливі категорії переселенців. Ці зміни спрямовані для посилення гарантій правового та соціального захисту внутрішньо переміщених осіб. 

Про це повідомляє прес-служба уряду.

Відомо, що у п'ятницю, 29 березня, Кабмін запровадив зміни в Порядку формування фондів житла, призначеного для тимчасового проживання та обліку внутрішньо переселених осіб, який затверджений Постановою Кабінету міністрів України від 29 квітня 2022 року №495.

Зазначається, що ця постанова повинна надати окремим категоріям ВПО додаткові гарантії. А саме — щодо недопущення їх примусового виселення із житла для тимчасового проживання у період дії воєнного стану і протягом шести місяців після його припинення або скасування.

Зазначається, що таким чином на внутрішніх переселенців, які належать до вразливих категорій громадян, не буде поширюватись обмеження щодо терміну проживання, яке передбачене абзацом восьмим частини 1 статті 9 закону України "Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб".

Нагадаємо, деякі ВПО можуть отримати кошти на сплату комунальних послуг. На допомогу мають право претендувати переселенці, які зареєстровані в Кобеляцькій громаді Полтавської області.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 01.04.2024 17:31