Фото: Дмитро Пєсков / росЗМІ

У Кремлі відреагували на таємне постачання ATACMS Україні

На думку речника Кремля Дмитра Пєскова, постачання Україні далекобійних ракет ATACMS не змінить хід війни. Він також звинуватив американців у втручанні в конфлікт.

Слова представника Кремля наводять росЗМІ.

Пєсков наголосив, що Вашингтон постачає Києву дедалі більш далекобійні озброєння, проте це не змінить хід "спецоперації" ("СВО"), а Москва доб'ється свого.

"США безпосередньо залучені до цього конфлікту. Вони йдуть дорогою підвищення дальності роботи систем озброєнь, які вони постачають. Це не зможе змінити принципово результат спеціальної військової операції, ми досягнемо свого", — зазначив він у розмові з журналістами.

Пєсков також додав, що це лише доставить більше проблем Україні.

Нагадаємо, 24 квітня президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню. Він передбачає надання нашій державі понад 60 мільярдів доларів. 

Президент України Володимир Зеленський наголосив, що новий пакет військової допомоги від Сполучених Штатів Америки міститиме ракети ATACMS і необхідні системи протиповітряної оборони.

Аналітики американського Інституту вивчення війни переконані, що завдяки надходженню нової партії далекобійних ракет ATACMS, українські воїни зможуть послабити логістику російських окупантів, а також завдавати потужних ударів по їхніх аеродромах у глибокому тилу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.04.2024 20:57