Фото ілюстративне. Джерело: соцмережі

У Криму впав російський винищувач, збиття чи "френдлі-фаєр": версії (відео)

У четвер, 28 березня, російський літак-винищувач впав на територію тимчасово окупованого Криму поблизу Севастополя. Пілоту вдалося катапультуватися.

Про це повідомили російські інформаційні ресурси й окупаційний голова Севастополя Михайло Развожаєв.

Близько 17:00 за київським часом у соціальних мережах розпочали поширювати відео падіння невідомого літака над Кримом. Місцеві мешканці зняли парашут — імовірно, льотчик встиг катапультуватися. Також у Севастополі на той момент працювали сирени.

Спочатку місцеві заявляли, що у Криму нібито збито літак. Як пізніше з'ясувалося — це, ймовірно, був російський винищувач Су-34/Су-35. Водночас окупаційна влада півострова заявила, що пілота підібрали в морі за 200 метрів від берега Севастополя.

"Пілот катапультувався. Його підібрали рятувальники Рятувальної служби Севастополя на відстані двохсот метрів від берега. Його життю нічого не загрожує", — написав Развожаєв.

За іншою версією, яку поширюють у соцмережах, стався такий собі "френдлі-фаєр", тож російська протиповітряна оборона збила свій же літак.

Нагадаємо, речник Української добровольчої армії "Південь" Сергій Братчук заявляв нещодавно, що для російської авіації вже окреслені "червоні лінії" в українському небі. Робота на відстані 150 кілометрів вглиб ворожих позицій для Сил оборони є лише початком.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 28.03.2024 18:22