Фото: Томас Бах. Джерело МОК

У МОК повідомили, в якому випадку росіян можуть негайно виключити з Олімпійських ігор

Будь-який нейтральний спортсмен з російським паспортом, який висловлюватиме свої політичні погляди під час Олімпіади, може бути виключений зі змагань.

Таку заяву зробив голова міжнародного олімпійського комітету (МОК) Томас Бах, пише France24.

За даними джерела, як і у випадку з попередніми Олімпійськими іграми, міжнародна політика та дипломатія втручатимуться у найбільшу спортивну подію світу. Томас Бах знову заявив про свою підтримку політики МОК, за винятком Росії з Паризьких ігор через "кричуще порушення" Олімпійської хартії, коли вона анексувала українські спортивні організації.

Видання нагадало, що невелика кількість російських спортсменів зможуть виступати в Парижі як нейтральні гравці за умови, що вони не заявляли про публічну підтримку вторгнення в Україну або не пов'язані з силами безпеки. Будь-який російський спортсмен, який виражає політичні погляди на ігровому полі, зокрема знак "Z", який став символом війни президента Росії Володимира Путіна, може бути виключений.

"Негайно буде порушено дисциплінарне провадження та вжито необхідних заходів та/або санкції", — сказав Бах, додавши: "Це може дійти до негайного виключення з Ігор".

Зауважимо, Олімпіада-2024 має відбутися з 26 липня по 11 серпня. Олімпійські ігри пройдуть в столиці Франції Парижі. Російські та білоруські спортсмени у нейтральному статусі можуть брати участь в Олімпійських іграх в Парижі.

Нагадаємо, виконавчий комітет Міжнародного олімпійського комітету 19 березня заявив, що нейтральні спортсмени не братимуть участі в церемонії відкриття літніх Олімпійських ігор-2024 у Парижі.

Раніше Франція висунула ідею припинення вогню в Україні на час Олімпійських ігор 2024 року. Так пропозицію планують зробити Росії.

Своєю чергою мер Парижу Анн Ідальго заявила, що спортсменам з Росії та Білорусі не будуть на раді на Олімпійських іграх 2024 року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 27.04.2024 21:59