Фото: PAP/Томаш Ващук, Polsat News

У Польщі не виключають подальших обмежень українського імпорту і пропонують "домовлятися"

Заступник міністра сільського господарства Польщі Міхал Колодзейчак розглядає можливість запровадження одностороннього ембарго на імпорт агропродовольчих товарів з України.

Про це він сказав в ефірі Polsat News.

Політик заявив, що польський уряд не виключає подальших обмежень на  імпорт агропродовольчих товарів з України у разі відсутності співпраці з української сторони.

"Побачимо, як поводитимуться українці, яку політику будуть проводити щодо експорту до Польщі, чи захочуть вони домовитися. … М'яч на полі України. Або ви домовляєтеся з Польщею, або ми будемо змушені запровадити подальші обмеження на імпорт українських товарів",  заявив Колодзейчак.

Також він повідомив про те, що сьогодні міністр сільського господарства Польщі Чеслав Секерський має провести переговори зі своїм українським колегою Миколою Сольським.

Видання додає, що у вівторок, 20 лютого, міністр розвитку та технологій Польщі Кшиштоф Гетьман заявив в ефірі Radio Zet, що "вирішення може не бути й доведеться запровадити ембарго на всі сільськогосподарські товари з України". При цьому він висловив підтримку протестів польських фермерів на кордоні. 

Тоді ж Гетьман сказав, що фермери у Польщі перебувають у надскладній ситуації, оскільки "витрати сільськогосподарського виробництва вкрай зросли, а рентабельність сільського господарства різко скоротилася".

Нагадаємо, ввечері 20 лютого польські протестувальники послабили обмеження руху біля кордону з Україною та почали пропускати автівки та автобуси на деяких пунктах.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 21.02.2024 12:49