Фото: "Вікіпедія"

У РФ заявили, що "найближчим часом" передадуть Україні останки загиблих у катастрофі Іл-76

Омбудсмен країни-агресорки Тетяна Москалькова заявила, що останки українських військових, які нібито загинули під час аварії Іл-76, можуть бути передані Україні найближчим часом.

Про це повідомили російські пропагандистські ЗМІ.

Зокрема, Москалькова наголосила, що всі експертні процедури в Росії щодо тіл загиблих завершилися. До того ж, за її словами, воля з боку РФ передати тіла є, і Україна готова їх прийняти.

Проте точних термінів передачі тіл російська омбудсменка не назвала.

Що відомо про падіння літака Іл-76 у РФ

24 січня в Росії впав військовий літак Іл-76. Авіакатастрофа сталася у Бєлгородській області Російської Федерації. Точної причини авіатрощі у Росії поки не розкривають.

Водночас російські пропагандисти почали вигадувати свої "версії". У міноборони РФ заявили, що літак упав, але нібито "на борту перебували 65 полонених українських військовослужбовців", а також шість членів екіпажу та троє осіб, які супроводжували.

Своєю чергою омбудсмен Дмитро Лубінець заявив, що список військовополонених, які нібито перебували на борту військового літака Іл-76, який розбився у Бєлгородській області 24 січня, містить "неточності".

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що обставини катастрофи ще встановлюються, але українська сторона на Раді безпеки ООН "могла б розповісти, як усе це сталося". 

Координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі прокоментував авіатрощу та наголосив, що Сполучені Штати Америки наразі не можуть підтвердити, чи перебували українські військовополонені на борту літака Іл-76. Кірбі зауважив, що Білий дім намагається отримати більше інформації щодо інциденту з Іл-76.

Нагадаємо, 30 січня представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов заявив, що Росія не виявляла готовності передати Україні тіла полонених, які нібито були на борту російського Іл-76, що розбився у Бєлгородській області 24 січня.

1 березня уповноважена з прав людини РФ Тетяна Москалькова заявила, що Росія готова передати українській стороні тіла військовополонених, які нібито загинули під час падіння Іл-76.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.03.2024 18:38