Фото: Денис Малюська. Джерело – Мін'юст

Український уряд розробляє нові обмеження для ухилянтів, — Мін'юст

Українська влада стимулюватиме військовозобов'язаних чоловіків йти на фронт шляхом введення нових обмежень за ухилення від мобілізації. Чиновники можуть запровадити обмеження на надання адміністративних послуг.

Таку заяву в ефірі телемарафону зробив міністр юстиції Денис Малюська. Він наголосив, що держава робитиме такі кроки, щоб ті люди, які прагнуть захищати Україну, не перебували у гіршому становищі, ніж ті, хто цього уникатиме.

"Ми вже давно готуємо ТЦК та взагалі ЗСУ, щоб вони могли впоратися з потоком людей. Зокрема, прем'єр-міністр давав доручення Міноборони організувати роботу ТЦК 24/7. В мене сумнівів щодо того, що робота буде забезпечена належним чином, немає", — сказав Малюська.

Глава Мін'юсту переконаний, що Кабмін забезпечить стимулювання йти у військо, хто сумнівається в необхідності виконання своїх обов'язків. Ухилянти, за словами посадовця, в майбутньому не зможуть отримати певні адміністративні послуги.

"Зараз різні міністерства напрацьовують зміни в постанову Кабміну, які встановлять передумовою отримання окремих адмінпослуг надання військово-облікового документа", — резюмував Денис Малюська.

Раніше глава уряду Денис Шмигаль заявив, що справедливе й раціональне бронювання військовозобов'язаних є основою робочої економіки та інфраструктури. Профільні міністерства повинні найближчим часом внести оновлену постанову про бронювання.

Нагадаємо, Верховна Рада 11 квітня схвалила в другому читанні законопроект про мобілізацію. "За" проголосували 283 народних депутатів. Норму про демобілізацію нардепи виключили з документа. 16 квітня президент Володимир Зеленський підписав закон про мобілізацію. Він вступить в дію через місяць.

Нещодавно в The New York Times з’явилася стаття про те, що в Україні демографічна криза загрожує мобілізації.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 21.04.2024 09:44