Урсула фон дер Ляєн. Джерело: europa.eu

Урсула фон дер Ляєн відвідає Київ у суботу на річницю повномасштабної війни

Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн прибуде до Києва в суботу, 24 лютого, аби висловити підтримку Україні. Це відбуватиметься в той час, коли наша країна вступає в третій рік війни з Росією.

Про це повідомило видання Politico.

Таким чином Урсула фон дер Ляєн хоче підтримати Україну у другу річницю повномасштабного російського вторгнення. Разом із нею також Київ мають відвідати прем'єр-міністр Бельгії Александр де Кроо, країна якого зараз головує в Раді Європейського Союзу.

"Цей візит відбувається на тлі військової й економічної боротьби України після дворічної позначки повномасштабного вторгнення Москви, коли Росія завойовує позиції на полі бою, а Україні заважає нестача боєприпасів із Заходу", — зазначили автори публікації.

За даними медіа, фон дер Ляєн має наголосити на підтримці України, а також розповісти над роботою щодо використання заморожених активів Російської Федерації.

Як відомо, сьогодні, 23 лютого, до України прибула прем'єр-міністр Данії Метте Фредеріксен. Разом із президентом України Володимиром Зеленським вона відвідала Личаківський цвинтар у Львові. Також Україну відвідав лідер більшості в Сенаті США, демократ Чак Шумер.

Нещодавно прес-секретар президента України Сергій Никифоров повідомляв, що на 25 лютого запланована конференція військово-політичного керівництва. Зокрема, будуть всі топ-спікери від влади, військово-політичне керівництво, прем'єр, голова Верховної Ради, керівники СБУ, ГУР, Мінстратегпрому, перша леді Олена Зеленська. Крім того, президент України за її результатами проведе свою прес-конференцію.

Нагадаємо, що президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн планує вдруге висуватися на ще один термін. Про таке рішення посадовиця оголосила 19 лютого.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 23.02.2024 20:48