На фото: випробування гіперзвукової ракети в пустелі Мохаве, штат Каліфорнія, США. Джерело: Reuters

У США пройшли успішні випробування гіперзвукової зброї

У Сполучених Штатах Америки компанія Castelion, яка намагається створити гіперзвукову зброю для Пентагону, вперше провела випробування. Сталося це у суботу, 9 березня, випробування вийшло вдалим. 

Про це повідомляє Reuters.

Між США та Китаєм продовжується гонитва озброєнь, щоб розробити найкращу гіперзвукову ракету, яка зможе літати у верхніх шарах атмосфери зі швидкістю, яка в п'ять разів перевищує швидкість звуку та до цього ж буде невразливою для сучасної ППО.

"Цей тестовий політ, перший із багатьох запланованих на цей рік, демонструє наш швидкий підхід до розвитку та є важливою віхою для компанії. Тепер у нас є недорога гіперзвукова тестова платформа, готова до запуску за запитом", — прокоментував генеральний директор Castelion та співзасновник компанії Брайон Харгіс.

Американські компанії, такі як Castelion, RTX's Raytheon та Lockheed Martin, працюють над розробкою нового класу зброї, що дасть їм компаніям великі контракти у випадку успіху.

Компанія Castelion поставила за мету розробити та побудувати повну систему озброєння, яка передбачає — гіперзвукову ракету, станцію управління та канал передачі даних. Успішне випробування ракетної системи підвищує ставки для конкурентів RTX і Lockheed Martin — підрядників Пентагону, які борються за мільярди коштів на створення гіперзвукової зброї.

Нагадаємо, що раніше у Північній Кореї здійснили запуск балістичної ракети з гіперзвуковою боєголовкою. Ракета, яка була запущена з району Пхеньяна, пролетіла приблизно 1000 кілометрів від східного узбережжя країни.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Технології, 12.03.2024 09:49