Фото ілюстративне. Джерело: ДПСУ

В Україні планують збільшити прикордонні війська: законопроект уже в Раді

Новий законопроект передбачає збільшення чисельності прикордонних військ України на 15 тисяч осіб. Такий документ уряд зареєстрував в українському парламенті.

Про це повідомив постійний представник Кабміну у Верховній раді Тарас Мельничук.

Йдеться про проект закону під назвою "Про внесення зміни до пункту 1 розділу ІХ "Прикінцеві положення" Закону України "Про Державну прикордонну службу України". Реєстраційний номер 11091.

Законопроект планує збільшення на 15 тисяч військовослужбовців загальної чисельності Державної прикордонної служби України.

За словами Мельничука, це пов'язано з нагальною необхідністю формування та нарощування бойових резервів Держприкордонслужби у складі Сил оборони та забезпечення готовності Держприкордонслужби в повоєнний період узяти під контроль державний кордон у його міжнародно визнаних кордонах.

Також збільшення кількості особового складу прикордонників пов'язане з адекватним реагуванням наявними силами і засобами Держприкордонслужби на актуальні та потенційні загрози національній безпеці на державному кордоні.

Раніше президент Володимир Зеленський заявляв, що Україна збільшуватиме кількість прикордонних військ. Зокрема, це необхідно для того, щоб захищатися від російської агресії.

"Будемо збільшувати чисельність прикордонних військ — і з огляду на поточні завдання захисту від російської агресії, і в розрахунку на довготривалий захист кордонів нашої держави після цієї війни", — зазначав він.

Нагадаємо, нещодавно стало відомо, що Державне бюро розслідувань завершило досудове розслідування щодо двох прикордонниць, які продавали інформацію з закритих державних баз даних. Обвинувальні акти направлено до суду.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 18.03.2024 17:39