Даяна Ястремська. Джерело: Australian Open

Визначилася суперниця української тенісистки Ястремської у півфіналі Australian Open

Українська тенісистка Даяна Ястремська на півфінальній стадії Відкритого чемпіонату Австралії зустрінеться з китаянкою Цінь Вень Чжен. На Australian Open-2024 українка встановила особистий рекорд на рівні елітних світових турнірів — уперше вийшла у півфінал.

Суперниця Ястремської у півфіналі Australian Open у Мельбурні визначилась у протистоянні "нейтральної" тенісистки з Росії Анни Калінскої та китаянки Цінь Вень Чжен. Росіянка програла — 1:2 (7:6 (4), 3:6, 1:6)

Півфінальний матч Даяни Ястремської проти Цінь Вень Чжен відбудеться у четвер, 25 січня. Суперниці вперше у кар'єрі гратимуть в очному протистоянні.

Переможець цього півфіналу зіграє у матчі за титул проти сильнішої тенісистки у парі Коко Гофф — Аріна Сабалєнко.

Цінь Вень Чжен — 21-річна тенісистка з Китаю. Впродовж кар'єри виграла два титули WTA — 2023 року перемогла на турнірі WTA250 в італійському Палермо та WTA500 у китайському Чженчжоу.

"Приємно творити історію. Це щось нове для мене та мого покоління, тому що востаннє це трапилося дуже давно. Тоді ще навіть не народилася. Дуже рада вперше пробитися у півфінал. Я була нервовою, втомленою й емоційною. На тренуванні перед матчем розлютилася на свого тренера. Але це нормально, тому що я змогла відкинути емоції та зробила черговий крок", — прокоментувала свій успіх Даяна Ястремська.

Нагадаємо, що українська тенісистка Даяна Ястремська вийшла у півфінал Australian Open-2024, здолавши чешку Лінду Носкову. Таким чином українка досягнула історичного результату.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 24.01.2024 13:56