Фото: соцмережі

Влада Києва не виключає проникнення на територію міста російських ДРГ: ухвалено термінові рішення

У четвер, 28 березня, відбулось засідання Ради оборони Києва щодо забезпечення безпеки у столиці. У місті існує загроза проникнення ворожих диверсійно-розвідувальних груп, а також ймовірне посилення ракетних атак.

Відповідне повідомлення з'явилось у Telegram-каналі Київської міської військової адміністрації.

Там зазначили, що приводом засідання Ради Оборони стали останні заяви керівників країни-агресора щодо намірів збільшити кількість ракетних атак, спрямованих на цивільні об’єкти та мирних громадян України та Києва зокрема. Це підтверджується останніми ракетними ударами із застосуванням озброєння з найкоротшим часом прильоту. 

Також у КМВА не виключають загрозу спроб проникнення на територію міста диверсійно-розвідувальних груп противника, залучення агентів російських спецслужб та інших ворожих елементів для дестабілізації ситуації в столиці.

Враховуючи цю інформацію, Рада Оборони Києва прийняла наступні рішення:

  • невідкладно опрацювати питання щодо проведення надалі заходів в місті Києві, які передбачають залучення чисельної кількості людей;
  • переглянути нормативно-розпорядчі документи щодо життєдіяльності громадян столиці з питань роботи громадського транспорту, проведення спортивних, культурних, освітніх, медичних, розважальних заходів, а також в місцях скупчення людей для забезпечення безпеки громадян;
  • усім силовим та військовим структурам міста Києва відповідно до своїх повноважень посилити увагу до місць скупчення людей, забезпечити дотримання публічної безпеки та порядку в столиці. Забезпечити вжиття усіх потрібних заходів, які сприяють безпеці громадян Києва;
  • усім відповідальним структурам та балансоутримувачам захисних споруд цивільного захисту забезпечити постійний доступ населення до укриттів та готовність пунктів незламності до використання.

В адміністрації також повідомили, що окремо буде здійснюватися моніторинг соціальних мереж щодо поширення дезінформації, провокацій та іншої інформації спрямованої на дестабілізацію ситуації в столиці.

"Киян прошу зберігати спокій. Не панікувати. Ми вживаємо превентивних заходів аби Київ та його мешканці були надійно захищені. Дотримуйтеся правил безпеки — не ігноруйте сигнали повітряних тривог", — додав начальник КМВА Сергій Попко.

Ракетна атака на Київ 25 березня: що відомо

Рашисти здійснили ракетний удар по Києву о 10:30. У місті пролунала серія вибухів, після чого місцева влада повідомила про падіння уламків одразу у кількох районах — Печерському, Солом'янському, Дніпровському та Голосіївському.

Внаслідок ворожого обстрілу зруйнована частина будівлі Академії декоративно-прикладного мистецтва і дизайну імені Бойчука. У навчальному закладі вщент зруйновані спортивна зала, конгрес-холл та виставковий центр. За попередньою інформацією, загиблих немає. Постраждала завідувач лабораторії, її госпіталізували до найближчої лікарні.

Нагадаємо, за даними Defense Express 25 березня під час ранкового російського обстрілу протиповітряна оборона України у небі над Києвом знищила дві новітні ворожі ракети ЗМ22 "Циркон". Точно такими ж ракетами росіяни обстріляли Київ 7 лютого.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 28.03.2024 12:44